Pályázat

2018.10.05.

Kollaboratív, együttműködő automatizálási technológia fejlesztés a HVL Automatika Kft-nél

A HVL Automatika  Kft. 2018 évben 10,78 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert el a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretében a GINOP-2.1.8.-17 „A KKV-k versenyképességének növelése adaptív technológiai innováció révén” című pályázaton. A 27,63 millió forint összköltségű beruházás keretében egy darab új eszköz és 3db új szoftver került beszerzésre.

 

A vállalkozás célja, hogy megrendelőinek a legmodernebb technológiát közvetítse ezért a
robottechnikai (elsősorban kollaboratív) és adatgyűjtő (Gépek termelésével, működésével kapcsolatban) alkalmazások bevezetése terén kíván tovább lépni. Ez által meglévő és leendő partnereknek még komplexebb megoldásokat tud a cég nyújtani. Ez a két önmagában is dinamikusan fejlődő területben látja a versenyképesség növekedésének, a piacon betöltött pozíciójának a megerősítésének alapja.

A pályázat segítségével a Kft megvásárolt 1 db Kollaboratív gyártástámogató munkaállomást, 2 db SIMATIC STEP 7 Prof. V14 SP1+SIMATIC WinCC Comfort V14 SP1 összevont Siemens Simatic fejlesztői környezetet, 2 db CXONE-AL01-EV4+SYSMAC-LE201L összevont Omron programozó szoftvert, és 2 db PC SCHEMATIC Automation software Smart 40 version 19 programot.

A projekt lévén a robotokat alkalmazó gyártósorok esetében az emberi beavatkozási pontokhoz olyan komplex, technologizált együttműködő, gépsorba illeszthető állomások piacra történő bevezetését kívánjuk megvalósítani, melyek által az adott gépsoron az emberi munka úgy végezhető el, hogy a gépsor működését nem szükséges felfüggeszteni.
Ez a technológia újdonságnak számít a piacon. A Kollaboratív gyártástámogató munkaállomást a cégnél technológiai újdonságot, adaptív innovációt jelent. A kollaboratív
robot, melyek már önmagában teljesíti az ember-gép együttműködést szabályozó szabványok, az EN ISO 13849:2008 által támasztott normákat, és az EN ISO 10218-1:2011 paragrafusait. Az együttműködő robotok megrendelői igényekhez igazodó technológiai kiegészítésekkel, applikációkkal ellátott állomások révén a HVL Automatika Kft. olyan új terméket, hatékonyabban működő szolgáltatást vezet be a piacon, melyben magas növekedési potenciál rejlik. Ezeket a technológiai kiegészítéseket, az ember-gép együttműködésre vonatkozó új applikációkat a cég saját gyártáson belül végezi, ezért kerültek beszerzésre hozzá kapcsolódó szoftverek. A beszerzett eszközön, ill. szoftvereken keresztül jobb minőségű, új szolgáltatást tud a Cég nyújtani megrendelői számára, azáltal, hogy a megrendelő valós körülmények között választhatja ki a számára megfelelő, a HVL Automatika Kft. által fejlesztett applikációt, a beszerezni kívánt technologizált, együttműködő állomáson keresztül és tevékenyen részt vehet a megrendelt állomására vonatkozó gyártási folyamatban.

A projekt megvalósításának ideje: 2018.06.12.-2018.10.05.
Projekt azonosító száma: GINOP-2.1.8-17-2017-00533
Támogatás mértéke: 39%
Kedvezményezett: HVL Automatika Gyártó és Szolgáltató Kft, 7694 Hosszúhetény, Kismező u. 2.

Vállalkozás fejlesztés a HVL Automatika Kft-nél

A HVL Automatika Kft.-nél a Széchényi Terv Plusz program keretében egy 14,11 millió forint összköltségű beruházás valósul meg. Amelyhez a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz révén 9,88 millió forintos európai uniós vissza nem fizetendő támogatást nyert. A fejlesztés keretében 9 db eszközbeszerzésre és képzésre kerül sor

A HVL Automatika a gyártási folyamatok automatizálásával foglalkozik, a jelenlegi fejlesztés a vállalkozás áramelosztó, -szabályozó készülék gyártásához kapcsolódó eszközbeszerzést és képzés tartamaz. Az eszközök segítségével a gyártási folyamat 6 területén kerül sor fejlesztésre.

A GINOP Plusz-1.2.2-22 azonosító számú Magyar Falu Vállalkozás-újraindítási Program  elnevezésű felhívásra kapott támogatás révén beszerzésre kerül 1 db Phoenix Thermomark Roll 2.0 nyomtató, 1 db  Thermomark Rime 5148888 nyomtató,1 db FLUKE 279FC I/B Multiméter beépített hőkamerával, 1 db FLUKE 123B/EU/S Kézi oszcilloszkop, 1 db EUROKRAFTpro – Munkaasztal, elektromosan állítható magasság, 1 db Bernardo KF 16L Vario fúró és marógép, 1 db Weller WR 2020 ER forrasztó állomás, 1 db TM5-900 Kobot és 1 db STILL ECV 10i C gyalog kíséretű emelőkocsi és képzés valósul meg.

A fejlesztés eredményeként a HVL Automatika Kft. a megrendelői felé a legmodernebb technológia megoldásokat közvetíti, komplexebb megoldásokat tud nyújtani. Nő a versenyképessége és a piacon betöltött pozíciója. 

A projekt megvalósulás helyszíne: 7694 Hosszúhetény, Kismező utca 4

A projekt tervezett befejezési ideje: 2023.08.31.

Kedvezményezett: HVL Automatika Kft.

Projekt azonosító száma: GINOP_PLUSZ-1.2.2.-22-2022-00542

A 2018-ban beszerzett AUTOMATIZÁCIÓS KÍSÉRLETI GÉP által lehetőségünk nyílik az automatizálási feladatok (ezen belül elektromos/villamos szabályozó, vezérlő, beavatkozó egységek, ill. a beépített szabadon programozható vezérlő által programozási feladatok) tesztelésére. A gép beszerzése által minimalizálhatók a tervezési, kivitelezési hibák azáltal, hogy az automatizálási megoldások, a kísérleti gépen kipróbálhatóak, fontos visszacsatolást adva ezzel. A kísérleti gép hozzájárul ahhoz hogy a megrendelői helyszínen történő beszerelésnél már egy pontosan felprogramozott és beállított vezérlőszekrény kerüljön beépítésre. Az esetleges hibák még a gyártás során kiszűrhetők és a műhelyben orvosolhatók. Így csökken a beépítési idő, optimalizálható a beépítésekre fordított idő és ütemezhetővé válik a feladat. Mindez jelentősen javítja a HVL Automatika Kft. technológiai felkészültségét. A projekt esetén a visszatérítendő hitel összege: 7,91 millió forint. A beruházás összköltség: 8,79 millió forint. Projekt azonosító: H-EKTG1/054487/2018/348238/001

A 2021-ben beszerzett 6 TENGELYES DOBOZ PALETTÁZÓ GÉP segítségével lehetőségünk nyílik a 6 tengelyes rendszerek által megoldott palettázási feladatok, felhasználóbarát megoldásainak kifejlesztésére. A Beépített szabadon programozható eszközök révén (PLC,HMI) külön a megrendelőinkre szabható kijelzési felületet, paraméterezhetőséget tudunk biztosítani, melyet már az ajánlatkérési fázisban is demonstrálni tudunk a megvásárolni kívánt gép által. Mindez jelentősen javítja a HVL Automatika Kft. technológiai felkészültségét, versenyképességét a palettázási feladatok ezen szegmensében. Így jelentősen bővülnek automatizálási szolgáltatásaink. A projekt esetén a visszatérítendő hitel összege: 14,85 millió forint. A beruházás összköltség: 16,5 millió forint. Projekt azonosító: H-EKTG1/083508/2021/348238/001

2023-ban a HVL Automatika Kft. versenyképességének erősítése és javítása céljából „Készletnövelés, munkaerő költség, és egyéb termeléshez szükséges költségek finanszírozására” támogatásban részesült. A projekt esetén a visszatérítendő hitel összege: 25 millió forint. Projekt azonosító: H-EKTG2/110745/2023/348238/001